domingo, 13 de diciembre de 2009

Visita al Cibernarium de Barcelona



El Cibernarium és l’espai on qualsevol persona es pot iniciar en les noves tecnologies, estar al dia de les ultimes solucions tecnològiques i aprendre a utilitzar les eines d’Internet per millorar el seu perfil professional. Tot i que cal remarcar que l’edat mínima per poder fer ús d’aquest espai és de 16 anys.

Està subvencionat per l’Ajuntament de Barcelona, i podem trobar un ampli programa d’activitats gratuïtes de formació adaptada a les necessitats de cadascú.

A més, disposa d’una sala de Navegació amb connexió gratuïta a Internet oberta tot el dia, zona wi-fi per accedir lliurement a la xarxa i un Centre de Recursos amb continguts formatius multimèdia que qualsevol pot utilitzar per ampliar els seus coneixements.

Les activitats ofertes es divideixen en tres tipus: Activitats per iniciar-se a Internet, activitats per créixer amb Internet i, finalment, activitats que ajuden a donar itineraris de formació.

Aquestes activitats es divideixen en cursos de curta durada (1-4 hores) amb una gran flexibilitat d’horaris, amb la possibilitat de repetir l’activitat els cops que vulguis...

Actualment, consta de 82 activitats diferents, tot i que, cada trimestre aquestes activitats es van modificant i es creen unes de noves.

Cada curs compta amb dos educadors i dins les aules pot assistir un màxim de 20 persones (dues per ordenador).

Durant l'any 2008 van tenir 60.000 participacions i van oferir 84 cursets diferents. El 56% de les persones que hi van assistir eren dones i el 64% dels assistents eren majors de 40 anys.

Una de les coses que ens va remarcar el conferenciant era que en un futur tenen pensat crear una nova activitat “Les antenes cibernarium”, és a dir, activitats que tindrien lloc fora del cibernarium: biblioteques, centres de formació... de Barcelona o bé de Rodalies.

En el moment d’assistir a aquest espai no tenia constància de la seva existència però em va semblar molt interessant ja que permet que moltissima gent amb pocs recursos pugui tenir accés a les noves tecnologies de forma gratuïta. A més, cal tenir en compte que vivim en una societat on poc a poc tot és va digitalitzant per tant, és important que tothom pugui tenir accés a aquesta nova forma de viure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario