domingo, 13 de diciembre de 2009

Conferència: Comunicació i educació en la Web 2.0


La setmana d’activitats extraordinàries va començar i una de les primeres activitats que vam realitzar va ser anar a escoltar la conferencia donada pels Srs. Jose Manuel Pérez i Santiago Tejedor, professors del Departament de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


Els objectius principals d’aquesta conferència eren:

1.- Comprendre i saber utilitzar els principis bàsics de les ciències del llenguatge i de la comunicació.

2.- Conèixer i aplicar experiències innovadores en educació primària.

3.- Utilitzar mitjans i entorns digitals per comunicar-se i treballar de forma col·laborativa, fins i tot a distància per reforçar l’aprenentatge individual i contribuir a l’aprenentatge de l’altre.

Per començar la conferencia ens van passar un vídeo on es veia clarament quina era l’evolució i la importància que tenia la comunicació en les nostres vides.

Perquè la xerrada fos més amena ens van fer participar amb un petit qüestionari on es veia clarament quins eren els nostres coneixement com a internautes.

Desprès, a través d’un Power Point ens van intentar explicar que el concepte Web 2.0 fa referència a la segona generació de la Web que facilita la col·laboració per compartir entre usuaris de la xarxa els mateixos espais.

Tot i que la xerrada va ser un pel avorrida al final es va obrir un debat sobre la perillositat que comporta aquest tipus de Web i sobretot del paper que té el mestre a l’hora d’ensenyar l’ús d’Internet als seus alumnes. Un dels temes més interessants va ser el moment en que vam remarcar que avui en dia la tecnologia avança molt ràpidament i per tant, el que aprenen avui demà ja no serveix. Per aquest motiu, crec que nosaltres com a futurs mestres hem de tenir unes nocions bàsiques de les TIC perquè en un futur puguem demostrar als nostres alumnes que és molt important saber fer un ús correcte d’elles.

Una altra idea que va sorgir i que també és molt important és la poca intimitat que tenim en el moment de penjar alguna informació en les Webs socials: Facebook, Tuenti... Per tant, és molt important que nosaltres inculquem al nostres alumnes la importància que té fer un ús responsable d’aquestes webs ja que en qualsevol moment algú pot fer un ús incorrecte de la informació que nosaltres pengem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario